nummer
54
positie
Dicht bij de grond
Bijnaam
Pietertje

Dat het ver zou schoppen met hockey werd door menigeen al vroeg voorspeld. Een vader als tandarts en genoemd worden in de eerste 20 seconden van het bekendste hockeynummer van Nederland duidde er al snel op dat gemaakt was voor dit wereldje. Het duurde dan ook niet lang voordat in de hoogste teams van Limburg speelde (wat dat ook mag betekenen). En hoewel de kuiten van op zijn achtste al besloten dat ze lang genoeg waren en alleen nog maar in de breedte wilden groeien bleef de getalenteerde hockeyer die hij altijd al was.
Zijn gevoelige karakter bracht hem uiteindelijk naar de (toen nog) reserve tweede klasse. Wegens een negatieve sfeer en aanhoudend trammelant in zijn oude team besloot de overstap naar de altijd gezellige Kanniballen te maken. Hoewel een niveautje lager bleef de gedreven jongen die hij altijd was. Met zijn laag-bij-de-grondse hockeytechniek drijft hij menig verdediger tot waanzin. Het feit dat hij in het seizoen 2014/2015 lange tijd verantwoordelijk was voor de helft van de doelpunten onderstrepen zijn gedrevenheid. En als 10 gram wiet in brownies wil stoppen en de wet verbiedt dat? Niks houdt hem tegen! gaat gewoon op zoek naar een tweede coffeeshop. Met als gevolg dat het hele team op het door hem georganiseerde teamweekend al voor het 8 uur journaal in bed ligt te kotsen. organiseert zoals hij bier drinkt: eerst doen dan denken. Het duurde dan ook lang tot de Kanniballen hoogte van kregen. Niet omdat het zon stille jongen is, integendeel! Meer omdat in zijn beginjaren een halfuur zuipen met de Kanniballen er meestal voor zorgden dat niks anders meer kon dan met een gelukzalige glimlach tegen de bar leunen. weet zelfs tot op de dag van vandaag nog steeds alleen maar hoe de bovenkant van zijn hoofd eruitziet, en overweegt dan ook zijn bar te verlagen.
Maar ook voor geldt: kleine jongens worden groot: soms zelfs na 12 uur nog aanspreekbaar, tot bestuur geschopt en het schijnt dat hij afgelopen week een primeur had door gewoon met zijn sleutels zijn huis binnen te zijn gekomen! Hoe dan ook, is overal bij en ook niet meer weg te denken bij de Kaniballen. Laten we hopen dat dat lang zo blijft!